пятница, 27 марта 2020 г.

Всесвітній день театру

27 березня - Всесвітній день театру

 


Читаємо! Дивимось! Святкуємо!

Так, читаємо, бо театр починається з ... книги!

Театральне мистецтво зародилося в епоху Античності й пройшло шлях довжиною в тисячоліття, зазнавши чимало перетворень, стало  різноманітним і неповторним. Театр - це цілий світ і ціле життя. Вогні рампи, як і раніше, зберігають свою особливу привабливість і не поступаються у престижі й популярності ні кіно, ні телебаченню.

У День театру добре погортати п'єси Софокла, Есхіла, Евріпіда; трагедії та комедії класика світової драматургії Вільяма Шекспіра або зануритися у кращі зразки західноєвропейської драматургії: твори Ж.-Б. Мольєра, Е. Ростана, Бомарше,  Лопе де Вега, Бернарда Шоу, інших драматургів, що назавжди увійшли в історію театру, чиї твори й сьогодні збирають повні зали глядачів.

А сьогодні, шановні читачі,  пропонуємо вам прочитати про театр у книгах, які присвячені цьому прекрасному виду мистецтва!


«Магія театру» М. і С. Дяченко

Книга відомих українських письменників-фантастів - не просто збірка повістей, присвячених театру. Цей твір, де головні герої представлені в парадоксальному, містичному ключі.
Читати книгу

 







"Театр" Сомерсет Моем 

Один з найвідоміших романів видатного англійського письменника XX століття, який перекладений багатьма мовами світу. Це красива і романтична історія про кохання знаменитої, талановитої і, в той же час, старіючої актриси до красивого, але пересічного молодого чоловіка. Героїня живе на сцені й грає життям, у неї є справжній дар привертати до себе погляди всього залу, але це не допомагає їй уникнути самих повсякденних життєвих невдач, які вона з гідністю долає. Це непідвладна часу захоплююча книга, в якій кожен читач знаходить щось особисто для себе. "Весь світ - театр, і люди в ньому - актори!"
"Привид опери" Гастон Леру 

Дивні події відбуваються в Паризькому оперному театрі: пропажа грошей, зникнення співачки, нещасні випадки з летальним результатом - поєднання містики, пригод і романтики в романі Гастона Леру, відомому завдяки багатьом цікавим екранізацій, театральних постановок і знаменитому бродвейського мюзиклу Ендрю Ллойда Уеббера.





Дізнатися більше про Всесвітній день театру можна в матеріалі "Святкуємо Всесвітній день театру разом!", який ми для вас розмістили в блозі "Книги. Події. Люди".

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

0 коммент.:

Отправить комментарий