четверг, 14 ноября 2019 г.

Як виховати в собі звичку до читання?


Іноді люди ставлять собі мету вивчити іноземну мову або почати читати більше книжок. Що й казати - цілі благородні, але потрібно виховати в собі звичку виконувати поставлені завдання. З давніх-давен найкращим подарунком вважалася саме книга. Розумні сторінки завжди можуть чогось навчити, порадити, вказати на незвичайність явищ і нестандартність вирішення життєвих проблем.

Що дає читання книг? Насправді воно приносить неабияке задоволення й розвагу. Звичайно, це відноситься до художніх книг. Звісно, технічні або наукові книги теж дуже цікаві, але про це - ішим разом.

Отже, якщо читаєте одну книгу кілька днів, але вона «не йде», то краще відкласти її й спробувати іншу. Читання може відвернути від сумних думок і скоротити час очікування в чергах або поїздках в громадському транспорті. Є навіть кілька способів, як привчити себе до читання, про них ми й розповімо.

По-перше, завжди беріть з собою книгу або її електронний аналог, якщо розумієте, що буде вільний час, це допоможе провести його з користю.

Удома влаштуйте собі затишне місце виключно для читання. Воно має бути добре освітленим, поруч не повинно бути працюючого телевізора або комп'ютера, музичних динаміків з галасливим концертом. Позбавте себе від шумоватих родичів у цьому місці або друзів. Це буде тільки ваше крісло (стілець, пуф) для читання. А в ліжку читати не варто, якщо тільки не збираєтеся заснути прямо в процесі.

Обов'язково читайте цікаві книги своїм молодшим сестричкам чи братикам, це допоможе їм у майбутньому теж долучитися до культури читання, освоїтися в житті й стати більш розвиненими. А вам це точно допоможе зміцнитися у своїй звичці до читання.

Читайте найцікавіші книги, вибирайте популярних авторів - ними легше захопитися. Адже те, що сподобалося багатьом, можливо, зацікавить і вас. Інформацію про популярні новинки серед книг легко знайти в Інтернеті. Прочитавши першу пару сторінок, ви вже зрозумієте, чи варто продовжувати далі.

Дуже хорошим стимулом до читання книг є знаходження в середовищі людей, які читають - друзів, родичів, колег. У такій компанії йде "підкидання" один одному цікавих авторів і книг. Самостійно таке середовище рідко утворюється. Потрібно самому формувати власну компанію «книгоманів».

Спробуйте написати список книг, які потрібно прочитати за рік. Нехай це буде 30 книг, але намагайтеся чесно досягти своєї планки. Не варто примушувати себе читати, намагайтеся зробити це розвагою. Наприклад, готуйте собі чашку кави перед процесом читання. Виділіть час на обговорення книг з тими, хто теж багато читає. Діліться враженнями, обговорюйте прочитане. І самі не помітите, як читання стане вашою корисною звичкою.

0 коммент.:

Отправить комментарий