вторник, 14 января 2020 г.

Степова симфонія: ліцеїстам від поетів Херсонщини


Новорічні дні - чудовий час для творчості, подарунків, дружнього спілкування. Святковий настрій панував 9 січня в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.О.Гончара. У великій залі каталогів на презентацію антології творів херсонських письменників «Степова симфонія» (Херсон, 2019) прийшли письменники, шкільні бібліотекарі, вчителі української мови і літератури та представники літературних студій. 
 

На святі лунали твори, що увішли до збірки, у виконанні авторів-митців: Назара Діброви, Василя Загороднюка, Миколи Каляки, Анатолія Кичинського, Валерія Кулика, Олени Маляренко, Василя Мелещенка, Олега Олексюка, Людмили Степаненко, Наталії Чернишенко. Своєю творчістю поділилися також Валерія Тищенко, Еппі Граф і Анатолій Дунаєв. 
 

Книгу, до якої увійшли прозові та поетичні доробки 27 спілчан, членів Національної спілки письменників України від Херсонщини, організатори подарували в шкільні бібліотеки Херсону.


Було дуже приємно, що літератори нашого краю написали дуже теплі слова у збірці під час автограф-сесії, адресовані учням та викладачам Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова ХМР при ХДУ.


Тож фонд бібліотеки ліцею поповнився чудовим виданням з прозовими та поетичними творами, творчими довідками й фотографіями письменників. Антологія стане у нагоді і ліцеїстам. які роблять перші кроки в літературі, й під час підготовки та проведенні уроків з літературного краєзнавства.


У найперший же день навчальних занять Єжова Т.М., завідувач бібліотеки, презентувала антологію «Степова симфонія» учням 10 УІФ класу, майбутнім журналістам. Тетяна Миколаївна розповіла про святковий захід в обласній книгозбірні, ознайомила із автографами-побажаннями авторів збірки, прочитала декілька віршів із книги та запросила учнів-шанувальників художнього слова, завітати до бібліотеки ліцею й прочитати це видання.


Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

0 коммент.:

Отправить комментарий